FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Sanne de Ruiter in moeilijkheden tegen Jedrzejczyk

Sanne de Ruiter in moeilijkheden tegen Jedrzejczyk

E-mailadres Afdrukken

Het was een spannende strijd tussen Sanne de Ruiter en Joanna Jedrzejczyk op Beatdown tot dat De Ruiter meende dat ze benadeeld was. Jedrzejczyk zou onreglementair in de vierde ronde een elleboog in het gezicht van De Ruiter geplant hebben. De Ruiters' trainer Eric Pinas zou protest aantekenen bij de bond.

 

 

 

 

“Het was een gelijk opgaande strijd,” analyseerde Pinas, “Je zag dat Joanna vermoeid werd en er niet door kwam en toen flikte ze die elleboog. En inplaats van haar punten aftrek te geven, werd de aangeslagen Sanne benadeeld door de beslissing van de ringrechter om door te gaan.”

“Ze (De Ruiter) was al eerder aangeslagen door die high kick,” verdedigde Ernesto Hoost zijn pupil. 

 

Het leek vooraf een ongelijke strijd tussen de negentien jarige Sanne de Ruiter van Team Pinas en de 22 jarige Poolse fury Joanna Jedrzejczyk  van Team Perfect. Jedrzejczyk had inmiddels tien B-partijen, allen gewonnen, achter de rug. En De Ruiter pas vier B-partijen, waarvan ze er één gewonnen had. Maar beide vrouwen waren met evenveel ambitie aan deze partij over vijf rondes van twee minuten begonnen.

De eerste twee rondes gingen gelijk op en in de derde ronde zet Jedrzejczyk er een tandje bij waardoor ze een licht overwicht creëerde. In de vierde rond probeert ze haar overwicht te verstevigen, wat lukt mede door die vermeende elleboog.

Er volgde veel overleg in de neutrale hoek, waar ook de ringarts aan mee deed, tot er besloten werd de partij voort te zetten. In de hoek vastgezet kon De Ruiter niets anders doen dan proberen te overleven. In de vijfde ronde kon de aangeslagen De Ruiter weinig meer dan zonder al te veel schade de partij uit te vechten.

“Ik had niet verwacht tegen haar te verliezen. Jammer van die elleboog,” besloot De Ruiter  gelaten.

 

 

 

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.